Стартира Н2Обичам

19.03.2015

Стартира Н2Обичам

H2Obicham е национална образователна кампания и има за цел да представи ползите от добрата хидратация за човешкото здраве и започва в навечерието на Световния ден на водата – 22 март.

Утвърдени специалисти като проф. д-р Донка Байкова, ръководител на Катедра „Превантивна медицина“ на Факултета по обществено здраве при Медицински университет – София, и проф. д-р Веселка Дулева, национален консултант на МЗ по „Хранене и диететика“ и началник отдел „Храни и хранене“ към Националния център по обществено здраве и анализи, подкрепиха кампанията и препоръчаха поне 6-8 чаши вода дневно за добра хидратация.

На важността на доброто хидратиране по време на и след физическа активност акцентира фитнес инструкторът Христиана Парова, която също се включи в кампанията.

Първите инициативи на кампанията започват този уикенд по случай Световния ден на водата, когато всички желаещи ще могат да измерят водното си съдържание със специален уред и да научат повече за хидратацията. Активността ще се проведе на 21 и 22 март в The Mall и музея „Земята и хората“ успоредно с още други интересни събития, организирани от „Аз обичам водата“.

Интересни факти за водата и полезни съвети за хидратацията ще намирате тук, както и на Фейсбук страницата H2Obicham.

КампаниятаH2Obicham е инициатива на Сдружение „Аз обичам водата“ и се реализира с подкрепата на Факултета по обществено здраве при Медицински университет – София и „Девин“ АД.

» Виж всички новини »